Kategorier
Okategoriserade

Klimatpåverkan i Storbritannien

Vädret är en av de viktigaste och kanske en av de mest inflytelserika faktorer som vi inte kan undvika. Så många människor runt om i världen letar efter sätt att anpassa sig till klimatförändringarna, vilket kan vara särskilt skrämmande när det gäller Storbritannien. I den här artikeln kommer vi att titta på två av de viktigaste typerna av klimat som påverkar Storbritannien, liksom några av de vanligaste missuppfattningar om dem. Dessa faktorer inkluderar; Nordsjön och de brittiska öarna.

Havet täcker en stor del av Storbritannien och har en enorm inverkan på vädret. Vädret förändras i nordvästra England och Wales och i sydvästra England och Wales. Havet är ansvarig för den enorma nederbörd som inträffar under våren och hösten, liksom översvämningar som orsakar problem för kuststäderna. Det är också ansvarig för den låga havsnivån i vissa delar av havet, varför vädret i vissa delar av havet är allvarligare än i andra. Det innebär också att Storbritannien är mottagligt för extrema väderförhållanden som orkaner och tornados.

Havets påverkan på vädret sträcker sig dock inte bara till kusterna. Några av de västligaste områdena i Storbritannien har visat sig vara bland de platser som upplever de värsta klimatförändringarna. Havets effekt på vädret i Storbritannien är också känd som Engelska kanalen effekt, som orsakas av skillnaden i temperaturer mellan kusten och havet. Havet påverkar också vädret i Storbritannien på andra sätt. Det finns en hög koncentration av kväve i havet, som står för många av de föroreningsproblem och de föroreningar som produceras i Storbritanniens största städer. Kvävenivåerna spelar också en stor roll i Londonklimatet. Detta är ett resultat av den stora mängden salt i jorden som huvudstaden har. Havet har också visat sig påverka Storbritanniens väder genom att orsaka en förändring i vindmönster. Till exempel blåser vinden västerifrån mot nordost. Denna förändring i vindmönster har också en inverkan på mängden nederbörd som faller i nordväst. Även om vindarna inte är så starka som de brukade vara, påverkar de fortfarande mängden nederbörd som faller i nordväst.

Varierande väderförhållande

Det sista som är viktigt med klimatpåverkan på Storbritannien är att effekterna på vädret varierar från region till region. Så du måste ta en titt på dina egna väderförhållanden och se vilka effekterna av klimatet på ditt lokala område kan vara. Till exempel upplever sydöstra England ett antal vädermönster. En våt och kall område i England, är det också mycket fuktig och varm. Vinden och regnet förändras också i den här delen av landet och det blir av med de kalla och tunga sydvästligaste under sommarmånaderna. Detta leder till mer nederbörd i nordöstra delen av landet, även om vädret där är torrare, och kallare under vintermånaderna.

På västkusten är det en kall vind som dominerar under hela året och västkusten ser mindre nederbörd än någon annanstans. Västkusten upplever också mindre nederbörd och detta är också fallet för Wales. Västkusten upplever mycket tyngre nederbörd under sommarmånaderna och är också fallet i Skottland.

Vädermönstren skiljer sig också åt i nordost och västkusten på grund av havsnivån. I nordöstra England är havet mycket lågt jämfört med Wales, vilket leder till ett torrt klimat och mer nederbörd. Det finns också en ökad sannolikhet för regn i vissa delar av Storbritannien, såsom Nordsjön och nordväst, och mindre i andra delar av landet, såsom sydöstra. Havet har en mycket större inverkan på vädret i nordöstra England, eftersom det skapar fler kustnära översvämningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *